Workshops

Workshops zijn vaak korte en krachtige events waarin een vaardigheid wordt aangeleerd. Wij geloven dat mensen het meeste leren door zelf te doen en te ervaren.

Onze workshops kenmerken zich door het interactieve karakter en de resultaten. Tijdens onze workshops gaan uw mensen direct aan de slag met een vraagstuk uit de praktijk van uw eigen organisatie. Het resultaat van onze workshops wordt dus direct in uw organisatie neergezet door uw eigen mensen!

Een greep uit onze workshops

Net als onze trainingen worden onze workshops afgestemd op de wensen en behoeften van u en uw organisatie. Wilt u een Lean-vaardigheid aanleren die hier niet bij staat? Neem contact met ons op, wij kunnen u helpen!

De organisatiecockpit

Ieder systeem heeft sturing nodig, sturing vanuit buikgevoel of vanuit beschikbare data. In deze workshop gaan we de organisatiestrategie vertalen naar de werkvloer. We laten daarbij de kracht van visueel management zien. Samen gaan we werken aan een operationeel dashboard, dat op maat is gesneden voor uw organisatie.

Kort cyclisch sturen

Bent u de lange vergaderingen beu? Vindt u het vervelend als aan het eind blijkt dat doelstellingen niet worden waargemaakt? Komen resultaten (of het ontbreken van resultaten) als een verrassing? Kort cyclisch sturen is een manier van overleggen die past binnen voortdurend verbeterende organisaties.

Orde in de werkomgeving

De 5S Lean-tool zorgt voor structuur in werkomgevingen. Als er structuur is, zorgt dit voor betere prestaties, heel simpel. Een georganiseerde werkomgeving vermindert verspillingen zoals zoeken, onnodige spullen bestellen, wandelen, opslag en meer. Samen gaan we binnen uw werkomgeving aan de slag met het aanbrengen van structuur.

Op zoek naar verspillingen

Als je eenmaal verspillingen ziet, herken je overal verbetermogelijkheden. Lean richt zich op verspillingen: activiteiten die niets toevoegen, of erger nog: alleen tijdverlies en kwaliteitsverlies opleveren. De deelnemers gaan binnen uw organisatie aan de slag met het opsporen van verspillingen en het kwantitatief maken ervan. Uw organisatie krijgt direct inzicht in verbeterpotentieel.

Kaizen

Dé workshop voor mensen die korte verbetersprints (Kaizen) leiden. Uit ervaring weten we dat het lastig kan zijn om een groep mensen geconcentreerd en enthousiast te houden tijdens de sprint. Tijdens de Kaizen-workshop laten we deelnemers ervaren hoe structuur en aandacht ervoor zorgen dat resultaten worden neergezet.

Processen zichtbaar maken

Iedere organisatie draait om processen, de dingen die we doen. Het beschrijven van processen is moeilijk, echter essentieel voor verbeteringen. Het helder proces zorgt voor begrip, duidelijkheid en geeft inzicht in verbeterpotentieel. Deelnemers leren hoe ze op verschillende manieren processen, taken en verantwoordelijkheden  kunnen weergeven.