Wat we doen?

Verbetertrajecten, trainingen,  workshops? Of heeft u behoefte aan een tijdelijke manager voor uw project of traject? Het Leanhuis biedt dit alles, en meer. Wij brengen structuur in uw organisatie en processen, geven inzicht in prestaties en realiseren verbeteringen binnen uw organisatie. Altijd met focus op wat u en uw organisatie nodig heeft!

Effect centraal

Bij het Leanhuis zien we het opdoen van kennis en vaardigheid als een onderdeel van onze trajecten. Het effect, datgene wat u wilt bereiken met de kennis en vaardigheden die wij u aanreiken, staat bij Het Leanhuis centraal. Pas als wij samen met u uw doelstellingen helder hebben, gaan we bekijken hóe we die doelstellingen gaan realiseren. Het kan zijn dat we dan op één van onze trainingen uitkomen. Maar misschien ook helemaal niet. Wij zoeken, uiteraard in overleg met u, naar een passend plan van aanpak voor uw organisatie. Dat kan een ingewikkelde oplossing zijn, maar dat hoeft niet. Ook, of misschien júist, met een simpele interventie kunnen we vaak al grote resultaten boeken.

Onze trainingen en workshops

Wij bieden kennis en vaardigheden aan in (kortere) workshops en (wat langere) trainingen voor alle niveaus binnen een organisatie. Van Yellow Belt-trainingen die toegankelijk zijn voor alle medewerkers, tot Green Belt-trainingen voor medewerkers vanaf MBO-niveau en Executive Belt-trainingen voor directie en managers. Het Leanhuis biedt workshops en trainingen op het gebied van onder andere oorzaakanalyse, procesoptimalisatie, Lean leiderschap, Lean Six Sigma, verspillingen, Kaizen, dashboards, 5S en processen. Daarbij maken we gebruik van onder andere methodes vanuit Lean, Six Sigma, Theorie of Constraints (TOC), Agile, Scrum en meer.

Dynamx

Dynamx

By | Portfolio-wat-doen-we

Op maat gemaakt ISO9001 traject, begeleiding tijdens het aanbrengen van structuur en begeleiding tijdens succesvolle certificeringsaudit 2008 en 2015.

Eindhoven en impuls

Gemeente Eindhoven en !mpuls

By | Portfolio-wat-doen-we

De unieke samenwerking van Gemeente Eindhoven en !mpuls binnen het project Slim Verduurzamen Gemeente Gebouwen vorm gegeven door de verbindende processen te onderzoeken, te verbeteren en vast te leggen in een kwaliteitshandboek.

dWise

By | Portfolio-wat-doen-we

Inventarisatie van werkprocessen. Opstellen proces-flows, identificeren van bijbehorende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Milon

By | Portfolio-wat-doen-we

Op maat gemaakte in company training voor medewerkers en managers. Coaching en begeleiding tijdens implementatie van voortdurend verbeteren.

REEF

By | Portfolio-wat-doen-we

Middels interactieve workshops, projectspecialisten laten kennismaken met Lean, voortdurend verbeteren en oorzaakanalyse.

Implementatie en nazorg

Heeft u de juiste kennis en vaardigheden opgedaan in een training of workshop, dan bent u er nog niet. Vaak zien wij dat er een prachtige oplossing op de plank ligt, maar dat er vervolgens niets gebeurt. De waan van de dag is te sterk, de lijst met werkzaamheden te lang, de manager komt binnen en roept er nog wat tussendoor… Het Leanhuis kent deze uitdagingen en weet hoe het tij gekeerd kan worden. Om daadwerkelijk veranderingen te kunnen doorvoeren, zijn niet alleen kennis en vaardigheden nodig, maar ook een gedegen implementatie en nazorg. Goed communiceren, prioriteiten stellen vanuit het management, de mindset van medewerkers veranderen: wij zorgen er graag voor dat de nieuwe, Lean manier van werken stevig verankerd wordt binnen uw organisatie.

“Every one you will ever meet knows something you don’t.”
– Bill Nye –

Kennis delen

In ons vak zijn wij voortdurend bezig met kennis delen. Kennis delen binnen onze verbetertrajecten om deze als basis te gebruiken voor verandering. Maar naast onze verbetertrajecten houden we ons op meer manieren met kennis delen bezig. Zo organiseren wij regelmatig deelsessies, waarbij we mensen met elkaar in contact brengen en verbinding creëren. Hierdoor ontstaat een omgeving waarin je ervaringen met elkaar kan delen. Ervaringen die je laten nadenken, inspireren of die je zelf kan gebruiken om niet dezelfde ‘fout’ te maken. Kortom: ervaringen die je verder brengen.

Wilt u meer weten over wat wij doen? Neem contact met ons op!